Colectia lucrarilor artistului Radu Focsa

ADescoperiți și cumpărați direct de la artist peisaje frumos realizate din Provence. Aceste opere de artă includ desene, picturi, sculpturi, sculpturi pictate și reproduceri de artă plastică care surprind frumusețea și esența regiunii Provence din Franța. Cufundați-vă în peisajele pitorești, câmpurile de lavandă, satele fermecătoare și apusurile spectaculoase prin aceste creații artistice unice.

Născut în București, România, Radu Focșa se inspiră din regiunea sa actuală, Provence.


Radu locuiește și lucrează într-un sat de lângă Gordes, un mic, dar binecunoscut sat de pe deal din Luberon, în inima Provenței, în sudul Franței. Lucrările sale atrag atenția colecționarilor internaționali și sunt prezente într-un număr mare de colecții private și publice din întreaga lume. Subiecte principale, peisaje pictate în ulei, cu un cuțit și nuduri pictate în studio cu model live.


Dar să ne vorbească despre munca lui...


„Lucrul în aer liber, la fata locului, îți permite să surprinzi emoția momentului.


Îmi place foarte mult să lucrez în aer liber; să fiu permeabil la toate senzațiile care te înconjoară, zgomote, mirosuri, adierea vântului, lumina care se schimbă odată cu norii trec, umbrele se prelungesc odată cu apusul.


Lucrul în urgența luminii schimbătoare te obligă să mergi mai repede spre esențial.Nu există „mesaj” în munca mea!Cred și simt că în orice, în fiecare imagine sau situație, există realitatea „convențională”, pe care toată lumea o poate vedea, o poate înțelege, și o altă realitate, nu mai puțin prezentă, dar mai discretă, mai puțin vizibilă la prima vedere. Este această altă realitate care aparține „țarii visurilor” (a putea descrie o senzație, un sentiment, un nespus...) pe care voi încerca să o surprind pentru a încerca să o descriu cu propria mea sensibilitate.


Nu sunt niciodată lipsit de subiecte, ci mai degrabă de timp pentru a exprima tot ceea ce simt.


Dacă pictura mea este atât înrădăcinată în realitate, cât și în imaginație, este pentru că navighez constant între cele două.


Am nevoie de amândouă, unul mă trimite înapoi la celălalt și invers.


Plus

View: